Dnes je piatok, 29. marec 2024
oslavuje Miroslav - Poslať pohľadnicu
 
Pomoc Napíšte nám
Miro..: Keď sa dlho pozeráš do priepasti, aj priepasť sa pozerá do Teba... späť na zoznam blogov
založiť blog
Šrotovné na dôchodcov - nápad, ako pomôcť štátnemu rozpočtu

2009-03-21 12:02:54  |  O vážnych veciach humorne  |  prečítané: 994x | poslať známemu

Nedávno sme sa pri debate s kamarátmi dostali až k nápadu, čo takto zaviesť príspevok na šrotovné aj na našich dôchodcov. To pôvodné - šrotovné na staré autá aj tak nič nerieši, pretože predajcovia áut dovážajú nové automobily, na ktoré dávajú zľavy a akcie z okolitých štátov, napríklad z Poľska alebo Česka. Takže ak chceme našej krajine naozaj pomôcť, mali by sme zaviesť šrotovné na babičky a deduškov, ktorí krajinu stoja nemalé peniaze napríklad na liekoch alebo dôchodkoch. Niekomu sa to môže zdať drastické, ale veď v čase krízy je predsa potrebné robiť krízové opatrenia :)

A ako by to vlastne malo vyzerať?
Rodina každého dôchodcu by sa mohla rozhodnúť, či svojho rodinného príslušníka dá alebo nedá zošrotovať, okrem takých dôchodcov, ktorí rodinu nemajú. Tí by boli zošrotovaní automaticky. Rodina by svojho dôchodcu jednoducho priviezla na šrotovisko, kde by im po vyplnení všetkých potrebných papierov a vybavení formalít bolo vyplatené šrotovné v sume 2000,- EUR. Myslím, že málokto, kto naozaj národne cíti, by odolal.

Ako by sa omladil štát? O koľko menej financií by potrebovalo zdravotníctvo? Koľko by sa ušetrilo na dôchodkoch? Ako by stúpol počet ľudí v produktívnom veku? Ako by sa posilnil ohrozený druhý pilier dôchodkového sporenia?
Myslím, že nad týmito otázkami by sa mali kompetentní okamžite zamyslieť.. a čo najskôr začať konať. Môžeme sa tak stať prvou krajinou, ktorá unikne pred krízou...
Pridať na vybrali.sme.sk
5.4.2009 / 20:52
3.4.2009 / 21:00
Rfx64
3.4.2009 / 12:54
Nick:
Heslo:
Zabudnuté heslo | Registrácia
Miro..
Keď je človek úspešný, má nepriateľov. Alebo môže byť neúspešný a môže mať priateľov... Dilema nastáva v prípade, že človek nevie, čo je preň dôležitejšie..

zoznam rubrík

najnovšie príspevky

ďalšie príspevky