Dnes je štvrtok, 28. marec 2024
oslavuje Soňa - Poslať pohľadnicu
 
Pomoc Napíšte nám
Miro..: Keď sa dlho pozeráš do priepasti, aj priepasť sa pozerá do Teba... späť na zoznam blogov
založiť blog
Američanka si plní sen, chce vážiť jednu tonu...

2011-08-18 14:50:29  |  Odporúčam  |  prečítané: 1010x | poslať známemu

Susanne Emanová sa rozhodla, že sa stane najobéznejšou ženou sveta. S terajšou váhou 330 kg a denným príjmom 20-tisíc kalórií je na najlepšej ceste svoj cieľ dosiahnuť.

Kým mnohé ženy zápasia s ručičkou váhy a snažia sa ju dostať čo najnižšie, Američanka Susanne Emanová chce dosiahnuť presný opak. Slobodná matka dvoch detí sa rozhodla, že sa stane najobéznejšou ženou sveta. So svojou momentálnou váhou 330 kg už prekonala rozmery doteraz najťažšej žijúcej ženy Donny Simpsonovej (43) z New Jersey, ktorá váži „len“ 317,5 kg.

Jej zámerné priberanie tu však nekončí. Tridsaťdvaročná Američanka chce zvyšovať príjem kalórií i naďalej – v priebehu nasledujúcich desiatich rokov by chcela svoju váhu zvýšiť aspoň o dvojnásobok. „Čím väčšia som, tým lepšie sa cítim. Cítim sa viac sebaistá a sexi,“ tvrdí Emanová.



„Pred dvoma rokmi som vážila 222 kg a všimla som si, že som začala priťahovať mužov. Bol to výborný pocit. Mojím cieľom je vážiť 360 kg do konca roka. Mala by som mať okolo 730 kg, keď budem mať 41 či 42 rokov. Prečo nevyskúšať, ako ďaleko sa môžem dostať? Chcem prelomiť stigmu, podľa ktorej byť obézny znamená niečo zlé,“ uviedla Američanka, ktorá je súčasťou skupiny Super Size Big Beautiful Women (Obrie krásne ženy).

Raz za mesiac sa Susanne vyberie so svojimi dvoma synmi – 16-ročným Gabrielom a 12-ročným Brendinom – na nákupy do supermarketu, kde strávia takmer 8 hodín, kým naplnia šesť vozíkov jedlom. „Je to ako celodenná práca,“ hovorí Emanová, ktorá na premiestňovanie používa motorový skúter.

Na večeru jedáva 12 plnených tacos, ktoré zavŕši dezertom z ôsmych zmrzlín a sušienok. Jej dvaja synovia sa údajne stravujú normálne a Susanne trvá na tom, že sa cíti dobre a svoj zdravotný stav nezanedbáva.

„Chodím na prechádzky a cvičím jednoduché cviky každý deň. Moje svaly musia udržať celú váhu, preto musím zostať silná. Raz za týždeň si meriam krvný tlak a kontrolujem si aj hladinu cukru v krvi. Ak niektoré hodnoty stúpnu nad bezpečnú hranicu, navštívim lekára. Ale ešte ani raz som sa neocitla blízko nebezbečia,“ uviedla najobéznejšia žijúca žena. Jej ošetrujúci lekár Patrick Flite však varuje: „Hrá so svojím životom ruskú ruletu. Ale je schopná robiť vlastné rozhodnutia a zatiaľ nebadám žiadne psychické ani iné zdravotné problémy.“

„Obézni ľudia často trpia na srdcové poruchy, mozgové porážky a artrózu. Krvný tlak, vysoký cholesterol, cukrovka, problémy so žlčníkom, dna a rakovina sú tiež veľmi bežné,“ vysvetlil doktor Carol Cooper.

Susanne však má vo svojich plánoch jasno. „Chcela by som zistiť, či je fyziologicky možné dosiahnuť váhu jednej tony,“ uzavrela Američanka radu šokujúcich vyjadrení.


Zdroj: SITA
Pridať na vybrali.sme.sk
23.8.2011 / 18:23
jolinqa
18.8.2011 / 15:58
18.8.2011 / 14:51
Nick:
Heslo:
Zabudnuté heslo | Registrácia
Miro..
Keď je človek úspešný, má nepriateľov. Alebo môže byť neúspešný a môže mať priateľov... Dilema nastáva v prípade, že človek nevie, čo je preň dôležitejšie..

zoznam rubrík

najnovšie príspevky

ďalšie príspevky