Dnes je piatok, 19. apríl 2024
oslavuje Jela - Poslať pohľadnicu
 
Pomoc Napíšte nám
Miro..: Keď sa dlho pozeráš do priepasti, aj priepasť sa pozerá do Teba... späť na zoznam blogov
založiť blog
Policajti hlásia vopred, kde robia kontroly

2011-08-10 17:24:42  |  Odporúčam  |  prečítané: 992x | poslať známemu

Koncom minulého roka sa polícia rozhodla informovať vodičov vopred, kde a na akých autách bude vykonávať cestné kontroly a meranie rýchlosti.

Prezident Policajného zboru SR Jaroslav Spišiak informoval, že dôvodom tohto kroku je, že polícia používa pri dopravných kontrolách aj autá, ktoré nie sú označené policajnými symbolmi a verejnosť má preto pocit, že dochádza k skrytému šikanovaniu vodičov. Vodičov bude o kontrolách polícia informovať prostredníctvom médií.

Okrem toho kontroly by sa mali vykonávať len na miestach, ktoré sú podľa analýzy rizikové, kde sa často vyskytujú dopravné nehody, alebo na miestach so zvýšeným pohybom chodcov (napr. detí pri školách). Takisto k novému slušnému imidžu polície bude patriť to, že poriadkoví policajti už nebudú svojvoľne zastavovať vodičov, kontrolovať ich budú len v opodstatnených prípadoch (zjavné porušenie predpisov).

Zároveň Jaroslav Spišiak oznámil, že pri kontrolách musia byť policajti na dobre viditeľných miestach. Tým pádom sa už nesmú policajti skrývať po priekopách a v kríkoch, len aby nachytali vodiča prekračujúceho rýchlosť. Spišiak vyzval občanov, ktorí uvidia policajtov konajúcich v rozpore s týmito nariadeniami, aby to ohlásili na čísle 158, prípadne odfotili "neposlušných" policajtov. Ak sa dokáže, že policajti sa nesprávali podľa nariadení, čakajú ich vysoké tresty. Zdá sa, že sa karta obráti a z doterajších lovcov sa stane štvaná zver.

Tlačová správa MINV SR:


29.09.2010 – Prezident Policajného zboru plk. JUDr. Jaroslav Spišiak vydal pokyny pre riadenie výkonu služby dopravnej polície. Cieľom je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, znížiť nehodovosť a úmrtnosť na cestách.

Dopravní policajti budú kontroly cestnej premávky vykonávať na viditeľných miestach, nie skryte. A to najmä na miestach, kde sa pohybujú deti, chodci, dôchodcovia alebo osoby so sťaženým pohybom. Budú to aj úseky častých dopravných nehôd a miesta, kde to bude nevyhnutné na základe operatívnych informácií.

V mimoriadnych situáciách, pri dopravných stavbách a v prípade, že sa zmení dopravné značenie, napríklad informujúce o jednosmernej ceste, policajti budú kontrolovať pred značkou a nie za značkou.

Ak verejnosť zistí porušovanie pokynov zo strany polície, prípad zadokumentujte napríklad fotkou a nahláste. Situáciu preveríme, ak sa potvrdí porušenie, policajti budú potrestaní a môžu byť aj personálne riešení.

Prostredníctvom komunikačných odborov polície bude verejnosť vopred informovaná o tom, kde, kedy, a akými vozidlami bez označenia POLÍCIA budú vykonávané merania rýchlosti.


Napríklad zajtra, t.j. 11. augusta 2011, môžete hliadky a radary stretnúť aj na týchto miestach

Aktuálne informácie pre každý nasledujúci deň potom nájdete na stránke MV SR, http://www.minv.sk/?hliadky-dopravnej-policie

Aké máte osobne skúsenosti s dodržiavaním vyššie uvedeného?
Pridať na vybrali.sme.sk
Diskusia k tejto téme neobsahuje žiaden príspevok. Pridajte prvý práve Vy! A práve teraz...
Nick:
Heslo:
Zabudnuté heslo | Registrácia
Miro..
Keď je človek úspešný, má nepriateľov. Alebo môže byť neúspešný a môže mať priateľov... Dilema nastáva v prípade, že človek nevie, čo je preň dôležitejšie..

zoznam rubrík

najnovšie príspevky

ďalšie príspevky