Dnes je utorok, 16. apríl 2024
oslavuje Dana, Danica - Poslať pohľadnicu
 
Pomoc Napíšte nám
Miro..: Keď sa dlho pozeráš do priepasti, aj priepasť sa pozerá do Teba... späť na zoznam blogov
založiť blog
Sám doma a závislý na internete..

2008-08-18 13:47:44  |  Všeobecne o ničom  |  prečítané: 996x | poslať známemu

Väčšina z nás (všetci, ktorí čítajú tieto riadky) z času na čas skočia do mora informácií zvaného internet. Niektorí hľadajú informácie do školy či práce, niektorí bažia po zábave, priateľoch na chatoch a podobne. V informačnom svete, v ktorom žijeme, sa ale čoraz častejšie s internetom stretávame kvôli pracovným povinnostiam.

Jednoducho povedané, niektorí z nás sa na ňom stávajú závislejší, ako by sa patrilo. Donedávna som si myslel, že do tejto skupiny úplných pomätencov nepatrím, ale ako som zistil, opak je pravdou...

Všetko to začalo piatkovou búrkou. Vonku sa krásne blýskalo a ja som sa z pohodlia svojej izby pri dobrej hudbe kochal pohľadom na tie záblesky. Chvíľku som sa vytešoval, že nemusím vonku moknúť a môžem pekne v teple a suchu surfovať po webe. Zrazu sa vonku inak tmavá večerná obloha celá osvetlila a z počítača sa ozvalo zlovestné zachrčanie. O ou, povedal som si, toto nie je dobré. (samozrejme som použil trošku iné výrazy :) ) V tom momente si internet povedal, že dosť, že radšej pôjde obveseľovať niekoho iného, a tak odišiel.
Normálne ma opustil...

No čo, aj tak bolo dosť hodín, tak som sa pobral spať, nech v sobotu čím skôr vstanem, sadnem k webu a doženiem zameškané. Ale omyl. Na moje prekvapenie internet nefungoval ani ráno, takže nastala improvizácia. Pozrel som si nejaký film a naivne si pri tom myslel, že to za dve hodinky snáď prejde. Neprešlo, takže nasledoval ďalší film. Ani to však nepomohlo, tak som sa začal bezprízorne prechádzať po byte a uvažovať, čo robiť. Vonku bolo pekne, no ja som musel ostať doma. Moje kľúče od bytu boli niekoľko kilometrov odo mňa a už keď som sa zobudil, bol som doma sám.
Niekto by sa tomu možno potešil, no mne až tak veselo nebolo. Zvlášť, keď som nakukol do chladničky a tá zívala prázdnotou. Mrazák detto. V tom mi napadlo, že sa vlastne nič nedeje. Z bytu na nákup síce nemôžem, ale veď si sadnem k netu a zavolám do nejakej donášky. Tento nápad mal však jeden malý háčik. Net nefungoval. A nefunguje ani dodnes. Našťastie sa mi aspoň v nedeľu okolo obeda podarilo dostať sa ku kľúčom od bytu, takže som vypadol a nestaral sa..

Teraz už nie som väzňom v byte bez webu, našťastie môžem sedieť v práci a ťukať tieto riadky :) Och, aké šťastie... Asi tu ostanem, kým mi to doma neprídu opraviť. Aspoň budú nadčasy :)
Pridať na vybrali.sme.sk
19.8.2008 / 12:45
18.8.2008 / 17:41
18.8.2008 / 14:02
Nick:
Heslo:
Zabudnuté heslo | Registrácia
Miro..
Keď je človek úspešný, má nepriateľov. Alebo môže byť neúspešný a môže mať priateľov... Dilema nastáva v prípade, že človek nevie, čo je preň dôležitejšie..

zoznam rubrík

najnovšie príspevky

ďalšie príspevky