Dnes je piatok, 19. apríl 2024
oslavuje Jela - Poslať pohľadnicu
 
Pomoc Napíšte nám
Miro..: Keď sa dlho pozeráš do priepasti, aj priepasť sa pozerá do Teba... späť na zoznam blogov
založiť blog
Kongres IIHF sa rozhodol Fínom odobrať zlaté medaily

2011-05-17 09:55:50  |  Odporúčam  |  prečítané: 995x | poslať známemu

Slzy, smútok, zvesené hlavy, sklamanie. Slovenský hokejový fanúšik na to nakoniec nemá dôvod, hoci im hokejisti nedopriali štvrťfinále štvrtýkrát po sebe.

Kongres IIHF zvolaný narýchlo po skončení záverečného duelu šampionátu medzi Švédskom a Fínskom sa jednohlasne uzniesol, že titul majstra sveta nedostane ani jeden z finalistov. Zlatú medailu udelil Jurajovi Širokému, prezidentovi slovenského hokejového zväzu.

To, čo dokázal „slovenský Kožený“ vyťažiť z majstrovstiev, sa jednoducho nedalo prehliadnuť. Na začiatku presadil rekonštrukciu domovského štadiónu jeho vlastného klubu Slovan. Samozrejme, za verejné peniaze. Stálo pri ňom aj športové šťastie, keď predraženú zákazku získala jeho firma Váhostav. Svetoví hokejoví odborníci tiež ocenili, že štadión a tréningové plochy prepojil so svojím luxusným hotelom. Vďaka tejto „bokovke“ sa môže tešiť na príjmy z každej budúcej športovej a kultúrnej akcie. Zástupcom medzinárodnej hokejovej federácie neuniklo, že pri výstavbe Hiltonu sa nezdržiaval zbytočnosťami, ako sú stavebné povolenia. Získal ho od úradníkov dodatočne po zaplatení symbolickej pokuty a predložení pár vstupeniek do VIP lóže.

Oligarchovi neunikol ani titul najproduktívnejšieho hráča šampionátu, keďže pozemky pod štadiónom mu takmer zadarmo prenajala bratislavská samospráva. Bývalého primátora a poslancov presvedčil, že na nich postaví pre Bratislavčanov Športovo-spoločenské centrum Tehelné pole I., čo zostalo len ako názov v oficiálnych dokumentoch.

A čo na to čerstvý kráľ svetového hokeja? „Tak určite ma to teší. Chcem ale zdôrazniť, že to nebol individuálny úspech. Nesmieme zabudnúť na občanov, ktorí svojimi daňami dotovali krízou zasiahnutý štátny rozpočet, aby dokázal spoločne s mestom Bratislava, ktoré je teraz na pokraji nútenej správy, moje stavby utiahnuť. Predovšetkým im sa treba poďakovať,“ povedal skromne zakladateľ Harvardských fondov.

Tento článok je fikcia a nezakladá sa na pravde. Je názorom autora.

Zdroj: korzar.sme.sk
Pridať na vybrali.sme.sk
Diskusia k tejto téme neobsahuje žiaden príspevok. Pridajte prvý práve Vy! A práve teraz...
Nick:
Heslo:
Zabudnuté heslo | Registrácia
Miro..
Keď je človek úspešný, má nepriateľov. Alebo môže byť neúspešný a môže mať priateľov... Dilema nastáva v prípade, že človek nevie, čo je preň dôležitejšie..

zoznam rubrík

najnovšie príspevky

ďalšie príspevky