Dnes je piatok, 19. apríl 2024
oslavuje Jela - Poslať pohľadnicu
 
Pomoc Napíšte nám
Miro..: Keď sa dlho pozeráš do priepasti, aj priepasť sa pozerá do Teba... späť na zoznam blogov
založiť blog
Hanlon: Nič by som nemenil, chcem ďalej viesť Slovensko

2011-05-09 13:00:57  |  Odporúčam  |  prečítané: 996x | poslať známemu

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon prežíval po prehre s Fínskom jedno z najväčších sklamaní v kariére. Sobotňajší neúspech znamenal koniec slovenským nádejam na štvrťfinále, no kanadský kormidelník odmietol kritizovať hráčov, či herný systém a zdôraznil, že ak by sa šampionát začal odznovu, nič by nezmenil.

Slováci zvíťazili na turnaji iba v úvodnom vystúpení proti Slovinsku a v štyroch ďalších ťahali za kratší koniec. Výsledky tak výrazne zaostali za obrovskými očakávaniami hráčov i fanúšikov.

"Pracovali sme tvrdo, chceli sme vyhrať, no mali sme problémy v koncovke a to bol hlavný rozdiel. Bez pochýb je to najväčšie sklamanie," povedal Hanlon. Kanadský kouč však napriek neúspechu odmietol kritizovať hráčov i taktiku a vyhlásil, že keby turnaj začal odznovu, rozhodoval by sa rovnako: "Nie, nič by som nezmenil. Hrali sme tak, ako sme chceli hrať. Viem, že chcete počuť niečo iné, ale ja budem obraňovať svojich hráčov a naše rozhodnutia, ktoré sme urobili."

Podľa kanadského kormidelníka sa sen o štvrťfinále začal rúcať po zápase s Nemeckom. Slováci prehrali 3:4 a v poslednom skupinovom stretnutí ich čakali silní Rusi, pričom v osemfinálovej vetve aj Česi a Fíni.

"Keď sme hrali s Nemeckom, v tretej tretine sme mali okolo 20 striel, ale nedokázali sme vyhrať a keď sme sa potom pozreli, čo je pred nami, myslím si, že to bolo veľmi ťažké. Uvedomovali si to hráči aj tréneri. No aj tak sme stále verili, že postúpime," pokračoval Hanlon.

"Je tu skupina hráčov, ktorú sme chceli dať dokopy, priviesť na Slovensko a chceli sme im dať príležitosť hrať na MS. Naozaj si myslíme, že tento výber bol najlepší, že sme nevynechali nikoho, kto by si tu zaslúžil byť," dodal.

"Zlatá generácia" však pomaly zavesí korčule na klinec a je otázne, či ju bude mať kto zastúpiť. Počet Slovákov v NHL každoročne rapídne klesá a mladí hráči sa v takej miere nepresadzujú ani v ďalších zahraničných ligách.

"Slovensko nie je veľká krajina, nie je tu veľa hráčov. No ak sa nemýlim, tak okolo dvadsať hráčov hrá v juniorských súťažiach a na univerzitách v Kanade a USA. Ďalší hrajú v projekte "20", ktorý má veľkú budúcnosť. Toto bola skupina, ktorá mala poslednú šancu. Je zrejmé, že v nasledujúcich rokoch prídu noví hráči, ktorí môžu byť novými Demitrami, Stümpelmi či Handzušmi," myslí si Hanlon.

Práve s nimi by mohol v najbližších rokoch pracovať. Hanlon má so Slovenským zväzom ľadového hokeja zmluvu do roku 2014, no po sklamaní na domácom šampionáte nie je isté, či sa spolupráca neskončí skôr.

"Chcem zotrvať. Milujem moju prácu, milujem Slovensko. No musíme si sadnúť a uvidíme," uviedol Hanlon, ktorý si uvedomuje, že jeho kredit po MS výrazne poklesne: "To je v poriadku. Prišiel som sme pre výzvu. Nie je to môj prvý 'job'. Nemá zmysel neustále sa strachovať, tak sa nedá pracovať. Každý deň idem do práce a snažím sa odviesť čo najlepšiu robotu."

Zdroj: SITA, sportky.topky.sk
Pridať na vybrali.sme.sk
9.5.2011 / 13:02
Nick:
Heslo:
Zabudnuté heslo | Registrácia
Miro..
Keď je človek úspešný, má nepriateľov. Alebo môže byť neúspešný a môže mať priateľov... Dilema nastáva v prípade, že človek nevie, čo je preň dôležitejšie..

zoznam rubrík

najnovšie príspevky

ďalšie príspevky